Новият флагман се движи в трафик и задръстване без намесата

...
 
Новият флагман се движи в трафик и задръстване без намесата
Коментари Харесай

Audi A8 на крачка от автономното шофиране

  Новият флагман се движи в трафик и запушване без намесата на лидера
Темата за самостоятелните коли става все по-актуална и софтуерните водачи в промишлеността работят още по-усилено върху нея. Напълно естествено е напълно скоро да чакаме първия изцяло самостоятелен автомобил, приближаващ от Германия. В момента компанията Audi решително си проправя път към самостоятелното шофиране и новият най-технологичен флагман A8 изцяло потвърждава тактиката на германците. Новото Audi A8 е първият серийно създаван автомобил в света, създаден за реализиране на високо автоматизирано придвижване. От тази година Audi последователно стартира да внедрява в серийно произвеждане обособени функционалности за пилотирано ръководство без намесата на лидера, като да вземем за пример за независимо паркиране и маневриране, а също и за придвижване в претрупан трафик и запушване.

 
 В капака на багажника е интегриран спойлер, а в светодиодната лента е сложена и хромирана лайсна. В капака на багажника е интегриран спойлер, а в светодиодната лента е сложена и хромирана лайсна.
 

Новото Audi A8 за следващ път се въплъщава във фирмения лозунг „ Напредък посредством технологии ” със своя нов стилистичен език, новаторска идея за ръководство на функционалностите със сензорни екрани и систематично електрифициране на задвижването. По този метод четвъртото потомство на Audi A8 се трансформира в новият софтуерен водач в премиум сегмента и предопределя бъдещето на първокласния клас лимузини.

Напълно новото четвърто потомство на Audi A8 е дълго 5,17 метра, а междуосието е съвсем 3 метра, с което новият модел е напълно малко по-голям от предшественика си. Предлага се и удължена версия с дължина 5,30 м и междуосие 3,13 м. Автомобилът е издигнат върху модерната платформа MLB Evo, в която са употребявани освен леки алуминиеви сплави, само че и магнезий и даже въглерод. Теглото доближава 1945 кг в базовата версия, а здравината на каросерията е увеличена с 25%.

 
 Спортният дух в изящните пропорции е подчертани от мускулестите форми над арките на калниците. Спортният дух в изящните пропорции е подчертани от мускулестите форми над арките на калниците.
 

На външен тип новото Audi A8 наподобява напълно друго от предшественика си, за което най-голяма заслуга има новата решетка, позната от концептуалните модели от серията Audi Prologue. Широката и изправена радиаторна решетка дава началото на плавните и солидни форми на каросерията. Спортният дух в изящните пропорции е подчертани от мускулестите форми над арките на калниците. Профилните стени са релефни, а праговете са украсени с хромирани лайсни. Предните фарове впечатляват с LED матрични светлини с лазерна технология, а в задната част светодиодната лента е съчетана със светлини с OLED технология. В капака на багажника е интегриран спойлер, а в светлините е сложена и хромирана лайсна.

 
 В салона предният панел е доста по-елегантен, а кормилото с четири спици е по-голям и по-масивен. В салона предният панел е доста по-елегантен, а кормилото с четири спици е по-голям и по-масивен.
 

В интериора на новото Audi A8 доминират кожа, дърво и гладък алуминий. Осветяването се реализира посредством светодиоди, излъчващи светлина, като цветът и интензитетът им могат да се трансформират. Предният панел е доста по-елегантен, а кормилото с четири спици е по-голям и по-масивен. Показанията на приборите се демонстрират на 12,3-инчов екран с променлива настройка и се проектират и върху предното стъкло. Бутоните и копчетата в салона на Audi A8 съвсем са изчезнали. Централният панел има по едно и също време два сензорни екрана. Отгоре се намира 10,1-инчовият екран, предопределен за навигацията и камерата за назад виждане, а под него 8,6-инчовият екран заменя бутоните на климатичната система.

 
 Има два датчика екрана - от горната страна е 10,1-инчовият, а долу 8,6-инчовият заменя бутоните на климатроника. Има два датчика екрана - от горната страна е 10,1-инчовият, а долу 8,6-инчовият заменя бутоните на климатроника.
 

Мултимедийната система MMI може да разпознае думи, написани с пръсти. Предните седалки в Audi A8 са електрически задвижвани, отопляеми и вентилирани. Те са необятни и комфортни, а страничните опори не се натрапват. Върху високия тунел на трансмисията има огромен подлакътник, в който е скрита кутия с безжично зареждане за смарт телефони. На втория ред има повече място за пасажерите. Както и преди, клиентите могат да избират сред седалка с три места или две обособени кресла с отопление, вентилация и масаж. За по-висок комфорт облегалката се сгъва с електрическо задвижване, а долу се е появила поставка за крайници. За задните пасажери има обособен сензорен екран за надзор на климата. Обемът на багажника остава 505 литра. Капакът е оборудван с електрическо задвижване.

 
 Най-престижното място е седалката вдясно на втория ред, а при A8 L има и опора за отмора на краката. Най-престижното място е седалката вдясно на втория ред, а при A8 L има и опора за отмора на краката.
 

Стандартното съоръжение на Audi A8 включва система за достъп без ключ, цялостен електрически пакет, двузонов климатроник, датчици за автоматизирано активиране на светлините и чистачките, мощна аудиосистема, люк на покрива, Wi-Fi, камера за назад виждане, система за самостоятелно паркиране с дистанционно управление, адаптивен круиз надзор и други За сигурността на борда има най-малко 8 въздушни възглавници, електронна система за стабилизация и надзор на налягането в гумите, системи за автоматизирано прекъсване и поддържане на лентата. Сред приятните варианти са аудиосистема с мощ 1920 вата, сгъваеми 10,1-инчови монитори за пасажерите на задните седалки и нова система на полуавтономно придвижване в трафика.

 
 Обемът на багажника e 505 литра, в него има доста мрежи за фиксиране, а капакът е с електрозадвижване. Обемът на багажника e 505 литра, в него има доста мрежи за фиксиране, а капакът е с електрозадвижване.
 

Новото Audi A8 дебютира с два главно осъвременени 3,0-литрови 6-цилиндрови мотора, както и с нови показатели на означение. Бензиновият турбомотор в модела A8 55 TFSI развива оптималната мощ 340 к.с., а дизеловият елемент в A8 50 TDI е с мощ 286 к.с. Предимството на 3,0-литровия турбодизелов мотор е големият въртящ миг от 600 Нм, който е разполагаем още от 1250 чак до 3200 об/мин. Двигателят предава тягата към четирите колела посредством 8-степенна автоматизирана скоростна кутия. Тя работи безпрепятствено и превключва предавките незабелязано. Двигателят е много разтеглив и на автомагистралата поддържа 140 км/ч под 2000 об/мин, като също така е доста по-тих. Реалният междинен разход на гориво от 6,5 л/100 км е отличен, само че даже и при интензивно динамично шофиране потреблението не надвишава 10 л/100 км.

 
 Управлението е повече като стерилно, в сравнение с занимателно, кормилото е прецизен, само че не изключително осведомителен. Управлението е повече като стерилно, в сравнение с занимателно, кормилото е прецизен, само че не изключително осведомителен.
 

Двигателят е допълнен от 48-волтовата електрическа система. „ Меката ” хибридна технология дава опция на автомобила да се движи по инерция с изключен мотор и да го рестартира гладко и незабележимо за лидера и пасажерите. Тя разполага също и с разширена старт/стоп функционалност и опция за рекуперация на силата до 12 кВт. Цялостният резултат от тези ограничения понижава разхода на гориво с 0,7 литра на 100 км в условия на действително пътно придвижване.

Управлението на Audi A8 може да се дефинира повече като стерилно, в сравнение с занимателно. Воланът е прецизен, само че не изключително осведомителен. В салона е доста безшумно, с помощта на усъвършенстваната изолираност на шума и системата за интензивно угнетяване на звуковите разстройства. Технология Audi drive select разрешава на лидера да промени остротата на кормилото, чувствителността на педала на газта, настройките на трансмисията и твърдостта на окачването единствено посредством натискане на един бутон.

 
 Завиващите задни колела са подобрили доста пътното държание в завоите и маневреността. Завиващите задни колела са подобрили доста пътното държание в завоите и маневреността.
 

Стандартното съоръжение включва адаптивни амортисьори и въздушно окачване, които обезпечават извънредно удобно возене, като съвсем всички неравности на пътя се всмукват незабелязано. Завиващите задни колела са подобрили доста пътното държание в завоите и са създали огромния седан доста по-маневрен, като диаметърът на завой е едвам 11,4 метра. Системата за задвижване на всички колела Quattro с функционалност за векторно ръководство на тягата е доста потребна при настилки с ниско сцепление, тъй че Audi A8 се държи съвсем като SUV на снега. Новото Audi A8 към този момент се продава при дилърите на марката у нас, а цените стартират от 180 000 лв..

 
 Индексът A8 50 TDI отбелязва 3,0-литровия 6-цилиндров турбодизелов мотор с мощ 286 к.с. Индексът A8 50 TDI отбелязва 3,0-литровия 6-цилиндров турбодизелов мотор с мощ 286 к.с.
 

Audi A8 50 TDI Quattro

3,0-литров 6-цилиндров турбодизелов мотор

8-степенна автоматизирана скоростна кутия

286 к.с. оптималната мощ при 3750 об/мин

600 Нм въртящ миг при 1250-3200 об/мин

5,9 секунди ускоряване от 0 до 100 км/ч

250 км/ч оптималната скорост

5,6 л/100 км междинен разход на дизел

145 г/км излъчвания на СО2

180 000 лв. базова цена на модела
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР